dvdMoederAardeEen bijzonder inspirerende film over kleinschalige lokale/regionale landbouw in Andrah Pradesh, een van de armste streken in zuid-India. De vrouwen zetten samen collectieven op en namen zo de voedselproductie voor de lokale bevolking (weer) in eigen hand. Ze bedrijven traditionele vormen van kleinschalige ecologische landbouw met een systeem van combinatieteelt en een verscheidenheid van gewassen. Er worden geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt. Traditionele kennis over de landbouw en over de toepassing van zaden en gewassen voor medicinaal gebruik, wordt ingezet, behouden en weer doorgegeven. Elk jaar organiseren ze een mobiel biodiversiteitsfestival: met prachtig versierde ossenwagens trekken ze dan van dorp naar dorp om te vertellen over hun projecten. Zo weten ze steeds meer het respect van de ‘grote boeren’ te veroveren. Terwijl de grootschalige monocultuur-landbouw steeds slechtere oogsten oplevert, oogsten de vrouwen op hun kleine akkers ‘goud’.

De film duurt 30 minuten en is zowel Nederlands (deze versie) als Engels ondertiteld.