Op deze website kun je met regelmaat artikelen lezen van de volgende schrijvers:anninevandermeer
Dr. Annine van der Meer

Dr. Annine van der Meer is historicus, theoloog en symbooldeskundige. Al tijdens haar studie bij Prof. dr. Gilles Quispel raakt zij gefascineerd door het goddelijk vrouwelijke zoals dat in het Joden- en Christendom naar voren komt in Sophia of Wijsheid, Maria en de Zwarte Madonna. Na haar promotie gaat zij terug in de tijd. Ze heeft veel gereisd om het spoor van de verborgen Moeder in teksten, kunst en symbolen terug te vinden en schreef talloze boeken. Alle informatie over deze boeken kunt u vinden op PanSophia Press.
In juli 2010 werden in het Manifest Female Energy 33 wereldvrouwen onderscheiden waaronder Annine van der Meer. Volgens het Manifest zijn deze 33 door de vrouwelijke energie geïnspireerd. Zij leveren een bijdrage aan veranderingsprocessen in de wereld; een nieuwe wereld waarin vrouwelijke en mannelijke energieën elkaar wederzijds inspireren en samen naar een nieuwe krachtige en creatieve spirituele wereldorde toe groeien.
In 2008 richt zij Academie PanSophia op, school van Wijsheid in de 21e eeuw.
Website www.anninevandermeer.nl en www.pansophia-press.nl

Academie PanSophia: oprichter, bestuur, schrijver, spreker, educatie
Sacraal Vrouwelijke: Annine over haar relatie met het sacraal vrouwelijke
Artikelen van Annine op deze website
Artikelen op www.anninevandermeer.nl onder artikelen.wimbonis
Wim Bonis

Wim Bonis is schrijver van het boek Het voortleven van het Godinnenerfgoed en doet de eindredactie van onze nieuwsbrief.
Wim Bonis heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in 1985 is afgestudeerd. Van 1991 tot 2000 heeft hij gewerkt bij de Bestuursdienst Rotterdam.
Vanaf oktober 2000 verzorgt hij bij de Afdeling Straf(proces)recht de secretariële ondersteuning van het Master onderwijs aan de Universiteit van Leiden.

APS: redactie nieuwsbrief, schrijver

Sinds 2018 heeft hij een eigen website waarop je niet alleen uitgebreide informatie over zijn boek kan vinden, maar ook zijn artikelen kan lezen (en downloaden in pdf formaat), en de blogs die hij regelmatig schrijft voor Leiden Law Blog.

 daniellevandijk
Daniëlle van Dijk

Drs. Daniëlle van Dijk (1953) houdt zich al meer dan veertig jaar bezig met geesteswetenschappen, esoterie en gnostiek. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht en Amsterdam. Vanaf 1975 is ze docent op de Stichtse Vrije School in Zeist (VO). Ze geeft lezingen over haar boeken en workshops meditatie.

Daniëlle van Dijk publiceerde bij Uitgeverij Christofoor Het Christusbewustzijn en Maria Magdalena, vrouw naast Jezus, De Lijkwade van Turijn.
www.danielle-vandijk.nl

APS: schrijver, educatie, spreker, PanSophia Utrecht.

 nicolezonderhuis
Nicole E. Zonderhuis

Nicole is schrijfster, onderzoeker, verhalenverteller en ceremonieel leider. Ze is expert op het gebied van de 13 Manen en Maya kalender en schreef verschillende boeken over de 13 Maen Kalender. Daarnaast houdt zij zich bezig met o.a. sjamanisme, de maan, vrouwkracht, natuurreligie, inheemse culturen, godinnen van eigen bodem, krachtplaatsen en hun energieën. En natuurlijk is zij organisator van de Dag buiten de Tijd sinds 2003. Zij werkt als zelfstandig vormgever/ kunstenaar in Utrecht.
www.mooncraft.nl, www.mayatzolkin.com, www.vrouwencirkel.wordpress.com

APS: Marketing, vormgeving, webredactie, schrijver, spreker, educatie, PanSophia Utrecht.
Artikelen van Nicole op deze website


Hans Eisma 3Hans Eisma

Hans Eisma (1942) is gepensioneerd en oud-archivaris. Hij doet onderzoek naar vrouwelijke mythologie, volkscultuur en etnosubstraten bij de Slaven, Finoegriërs, Germanen en Alpen‑Kelten. Hoe is hij hiertoe gekomen? Zie daarvoor het artikel “Met je innerlijk kind terug naar je jeugd”. Ook bestudeert hij de krachtplaatsen op de Utrechtse Heuvelrug en in het Kromme Rijngebied. Een aantal van zijn artikelen zijn eerder verschenen in het e‑magazine “Godin in Mij”. Op zijn Facebook plek staat een album “Oost-Europese vrouwelijke volkscultuur en mythologie” en een album “Sacrale plekken op de Utrechtse Heuvelrug-Zuid”.

Academie Pansophia: schrijver
Artikelen van Hans op deze website
Email Hans Eisma


portret Karin Haanappel © Bernd Haanappel Fotografie websiteDrs. Karin Haanappel

Karin Haanappel (1968) studeerde Kunstgeschiedenis en Algemene Letteren aan de Universiteit Utrecht. Al bijna twintig jaar draagt zij met groot enthousiasme de kunst- en cultuurgeschiedenis over in binnen- en buitenland. Haar specialisme ligt bij vrouwelijke kunstenaars: vanaf de Venus van Willendorf tot aan de Nana-beelden van Niki de Saint Phalle en in het bijzonder Camille Claudel. Omdat vrouwelijke kunstenaars nog steeds onvoldoende belicht worden, heeft Karin in de zomer van 2009 het Instituut voor Vrouwelijke Kunstgeschiedenis opgericht. Het doel van dit instituut is door middel van onderzoek en onderwijs vrouwelijke kunstenaars een (grotere) plaats te geven in de canon van de kunstgeschiedenis. Hierdoor wordt zichtbaar dat kunst van meet af aan gemaakt is door mannen én vrouwen. Omdat de traditionele kunstgeschiedenis vooral een his story of art is, schreef Karin het boek Herstory of Art (2012) dat het eerste deel is van een drieluik en nog een vervolg zal krijgen in Herstory of Modern Art en Herstory of Postmodern Art. In 2010 schreef zij reeds Het Parijs van Isis, waarmee ze aantoont dat de stad Parijs haar naam aan de Egyptische godin Isis heeft te danken.

APS: schrijver, spreker, educatie
Artikelen van Karin op deze website


Ine van staverenIne van Staveren

Ine is schrijfster van ‘Tussen aardappels en aardolie’, een roman over het moderne boerenleven in de polder vanuit een vrouwelijk perspectief. Haar ervaring als boerin in de patriarchale landbouwcultuur inspireerden haar. Daarbij zet zij zich al jaren in voor een duurzame landbouw, een groene leefomgeving en een waarheidsgetrouwe vrouwengeschiedenis. Bovendien onderzoekt ze de raakvlakken tussen vrouwenhistorie en ecologie want kennis over ons imposante en lang verborgen vrouwenverleden is van onmisbaar belang voor gezondheid, vrede en een vruchtbare toekomst!

APS: schrijver
Artikelen van Ine op deze website