Pansophia is iedereen die kennis wil delen. Wij zijn het samen. Jij ook!
We hebben ieders wijsheid nodig om ons de oude wijsheden weer te herinneren. Praktisch betekent dit dat we o.a samen aan de website werken. Heb jij een interessante informatie, voel je vrij het in te sturen met een link naar de bron of website. Mail het ons!

De gezichten achter de organisatie van Pansophia zijn:anninevandermeerDr. Annine van der Meer

Dr. Annine van der Meer is historicus, theoloog en symbooldeskundige. Al tijdens haar studie bij Prof. dr. Gilles Quispel raakt zij gefascineerd door het goddelijk vrouwelijke zoals dat in het Joden- en Christendom naar voren komt in Sophia of Wijsheid, Maria en de Zwarte Madonna. Na haar promotie gaat zij terug in de tijd. Ze heeft veel gereisd om het spoor van de verborgen Moeder in teksten, kunst en symbolen terug te vinden en schreef talloze boeken. Alle informatie over deze boeken kunt u vinden op PanSophia Press.
In juli 2010 werden in het Manifest Female Energy 33 wereldvrouwen onderscheiden waaronder Annine van der Meer. Volgens het Manifest zijn deze 33 door de vrouwelijke energie geïnspireerd. Zij leveren een bijdrage aan veranderingsprocessen in de wereld; een nieuwe wereld waarin vrouwelijke en mannelijke energieën elkaar wederzijds inspireren en samen naar een nieuwe krachtige en creatieve spirituele wereldorde toe groeien.
In 2008 richt zij Academie PanSophia op, school van Wijsheid in de 21e eeuw.
Website www.anninevandermeer.nl en www.pansophia-press.nl

Pansophia: oprichter, bestuur, schrijver, spreker, educatie
Sacraal Vrouwelijk: Annine over haar relatie met het sacraal vrouwelijke
Artikelen van Annine op deze website
Artikelen op www.anninevandermeer.nl/artikelen


Chee Choon ShumCheeChoonShum

Chee Choon Shum, ook wel Shum genaamd,  is van Chinese afkomst; hij wordt binnen de Chinese gemeenschap in Kuala Lumpur in Maleisië geboren op 24 mei 1953. Hij komt op 21-jarige leeftijd in 1974 naar Nederland. Hij is al 37 jaar full time werkzaam in de energie-sector en werkt als operator in een energie-centrale in Rotterdam. Chee Choon is lid van de Theosofische Vereniging Nederland en is ook actief betrokken bij de Vrij Katholieke Kerk; een esoterisch-christelijke kerk die in de kerkdienst o.a. de gnostische teksten uit de Nag Hammadi-bibliotheek overdraagt. Chee Choon voelt zich verbonden met de oeroude wijsheidstraditie, vandaar dat hij veel interesse heeft in klank, kleur, zang, dans en drum. Hij mediteert al zijn leven lang en beo
efent actief het tantrisch-boeddhisme. Hij deed in de loop van de tijd veel vrijwilligerswerk, o.a. in een hospice als stervensbegeleider. Zijn hobbies zijn sacale dans en ballroom dans.

Pansophia: bestuurslid met als taakgebied penningmeester
56shum@gmail.com


Jaap CraamerJaap Craamer

Jaap Craamer is gepensioneerd technicus. Via lezingen van Annine van der Meer is hij in aanraking gekomen met het gedachtegoed van Pansophia. Door de lezingen van Annine is hij samen met zijn vrouw geïnteresseerd geraakt in de Zwarte Madonna en ook naar de rol van Maria Magdalena. Annine van der Meer heeft Jaap in 2014 gevraagd om zitting te nemen in het bestuur van Pansophia. Na een jaar in het bestuur heeft hij wederom op verzoek van Annine het secretariaat op zich genomen. Hij doet dit met plezier en overgave.

Pansophia: Secretaris, voorzitter programmacommissie, dagvoorzitter congressen, coördinator aanmeldingen
Sacraal Vrouwelijk: Lees hier over Jaap’s motivatie
academie@pansophia.nl


Marie-José BentinckMarie-José Bentinck

Marie-José Bentinck-van Zwieteren is afgestudeerd jurist en werkte 20 jaar in verschillende functies binnen de rechtspraak, waarvan het langste als Officier van Justitie.  In 2009 kwam zij in contact met PanSophia en raakte zij gefascineerd door een nieuwe, wetenschappelijke en interdisciplinaire kijk op de geschiedenis vanaf de prehistorie. Hierdoor geïnspireerd maakte zij een powerpoint-presentatie, getiteld: Geheimen van de prehistorie’ waarin de menselijke ontwikkeling van toen tot nu in een notendop verhaald wordt, omlijst door de muziek

Pansophia:  Ambassadeur, lezingen, schrijver, PanSophia Amsterdam
Artikelen van  Marie-José op deze website
mariejose@pansophia.nl


wimbonisWim Bonis

Wim Bonis is schrijver van het boek Het voortleven van het Godinnenerfgoed en doet de eindredactie van onze nieuwsbrief.
Wim Bonis heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in 1985 is afgestudeerd. Van 1991 tot 2000 heeft hij gewerkt bij de Bestuursdienst Rotterdam.
Vanaf oktober 2000 verzorgt hij bij de Afdeling Straf(proces)recht de secretariële ondersteuning van het Master onderwijs aan de Universiteit van Leiden.

Pansophia: redactie nieuwsbrief, schrijver
Email Wim
Artikelen van Wim
op deze website


Sabine ter SteegSabine ter Steeg

Sabine is leerpsycholoog. Zij ontwikkelde onderwijsbeleid voor mkb-ondernemers, was extern programmamanager voor bewindslieden en werkte voor verschillende onderwijsinstellingen. Zij werkt 3 dagen per week bij De Haagse Hogeschool waar zij allerlei talentontwikkelingsprojecten opgezet heeft. Nu houdt zij zich vooral bezig met de aansluiting middelbaar beroepsonderwijs en hoger beroepsonderwijs. Naast de Pansophia is zij betrokken bij het opzetten van het jaarlijkse Lichtpuntjesfestival  en is bezig met  het ontwikkelen van een ”Rijk in je wijk” netwerk. Sabine vindt het een uitdaging om jongere vrouwen bij de academie te betrekken. Met hen de kracht ervaren van de “nieuwe Ying” energie. Daarnaast vindt zij het belangrijk de “nieuwe Yang” mannen bewust te maken van hun potentieel.

Pansophia: Social Media
Sacraal Vrouwelijk: Lees hier het bijzondere verhaal van Sabine’s plotselinge gezichtsverlies.
LinkedIn • Email


Lida van de WaterLida van de Water

Lida van de Water is priesteres van de Godin, trainer en docent Godsdienst & Levensbeschouwing. Ze is een ervaren trainer en coach. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in het onderwijs. Lida heeft, o.a. in De Nederlandse Godinnentempel, verschillende trainingen en workshops op het spirituele vlak gegeven. Ze geeft al jaren de workshop Maria, Universele Vrouwe. Ze is oprichter van de Rode Tent Bollenstreek die ze samen met Sandra Warmerdam als hoedsters leidt. Ook geeft ze de schrijfcursus Helend Schrijven, een speelse manier om je gevoelens aan het papier toe te vertrouwen. Lida volgt haar hart en voelt zich zeer verbonden met vrouwelijke spiritualiteit. Vanuit haar spirituele bewogenheid werkt ze mee aan een samenleving die meer in balans is, door de vrouwelijke spiritualiteit de plaats te geven die haar toebehoort.
Motto: En wáár zijn de vrouwen? Lees hier meer over Lida
http://avenahareducatie.blogspot.nl

Pansophia: Lida was bestuurslid bij Pansophia van september 2012 tot december 2016. Ze is lid van de werkgroep Krachtplaatsen en schrijft over Krachtplaatsen op de website. Tevens heeft ze de social media van Pansophia onder haar hoede.   LinkedIn • Email   


nicolezonderhuisNicole E. Zonderhuis

Nicole is schrijfster, onderzoeker, verhalenverteller en ceremonieel leider. Ze is expert op het gebied van de 13 Manen en Maya kalender en schreef verschillende boeken over de 13 Manen Kalender. Daarnaast houdt zij zich bezig met o.a. sjamanisme, de maan, vrouwkracht, natuurreligie, inheemse culturen, godinnen van eigen bodem, krachtplaatsen en hun energieën. En natuurlijk is zij organisator van de Dag buiten de Tijd sinds 2003. Zij werkt als zelfstandig vormgever/ kunstenaar in Utrecht.
www.mooncraft.nlwww.mayatzolkin.comwww.vrouwencirkel.wordpress.com

Pansophia: Marketing, vormgeving, webredactie, schrijver, spreker, educatie, PanSophia Utrecht.
Artikelen van Nicole op deze website
nicole@pansophia.nl


Henny van HennyVanMalkenhorstMalkenhorst

Henny van Malkenhorst-Oosterwijk is in het dagelijks leven werkzaam als financieel medewerker bij het Dutch Green Centre in de bloemenveiling in Honselersdijk. In haar privé-leven is Henny de spil van haar familie en diverse vrijwilligersorganisaties. Als geboren Westlandse heeft Henny een uiterst praktische en nuchtere kant. Haar sociale instelling komt sterk naar voren in haar bestuurslidmaatschap van de Stichting ALS Westland.
Daarnaast heeft Henny als mens van deze tijd een duidelijke spirituele belangstelling. Zij is altijd bezig om vernieuwingen in de wereld te volgen en in haar persoonlijk leven te integreren. Zo wil zij een eigen bijdrage leveren aan een betere nieuwe wereld. Zodoende is zij actief als bestuurslid van de werkgroep Vrije Visie van de Culturele Raad Westland, een groep die lezingen verzorgt op allerlei terreinen die met bewustwording te maken hebben. In november 2009 gaf Annine van der Meer een lezing voor de Vrije Visie over het moederland. Zij vroeg Henny om actief te worden in de academie. Henny zei direct ‘ja’. Zij is nu al jaren de o.a. webmaster van de academie.
henny@pansophia.nl


Ariane WachsmuthAriane

Ariane Wachsmuth is geboren in Hamburg in Duitsland. Ariane beschikt over tal van sterk uiteenlopende talenten: kunstzinnig-praktische, technisch-digitale, juridische en spirituele. Zij doorliep in Nederland de Rietveld Academie en is haar werkzame leven begonnen als uitvoerend kunstenaar. Tegelijkertijd legde zij zich in haar eigen bedrijf Ad Arte toe op het ontwerpen van websites waarbij zij zowel haar kunstzinnige als technische kwaliteiten in zette. In deze hoedanigheid ontmoette Annine haar, nu tien jaar geleden, in 2006 en er ontstond een nauwe samenwerking die tot vriendschap werd en die ertoe leidde dat Ariane ook voor Academie PanSophia actief werd. Ariane is degene die de technische kant van de in april 2016 volledig vernieuwde  Pansophia-website heeft verzorgd.