Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koningin Maria dag

22 augustus 2017 van 16:00 tot 22:00

Jaarlijks, op 22 augustus, viert de Rooms-katholieke Kerk de kroning van Maria in de hemel: ‘Maria Koningin’. Vele mensen hebben waarschijnlijk nooit van deze feestdag gehoord. De kerk viert dit feest ook niet echt groots. Maar als het aan de Amsterdamse actiekunstenaar Rob Schrama ligt, gaat daar dit jaar verandering in komen.

Met een zekere weemoed heeft Nederland Koninginnedag moeten inruilen voor Koningsdag. Maar Koninginnedag komt weer terug met ‘Koningin Maria dag’. Vrouwen verwelkomen op deze dag Maria in hun midden. Heilige Maria heeft op 31 mei 1956 Amsterdam aangewezen als plek om samen te komen. Vrouwen uit de gehele wereld zullen naar Amsterdam gaan om zich te verbinden met Maria’s goddelijke energie. “Koningin Maria dag” wordt gevierd op de door Maria gewijde grond tegenover de RAI, de plek waar de basiliek voor Maria zal gaan verrijzen.

Op 22 augustus 2017 worden rondom deze vlakte 4 lasers opgesteld. In de avonduren schieten zij fluorescerende licht het universum in en vormen zo een piramide. Van verre zijn de stralen te zien en leiden de bezoekers er naar toe. Vrouwen van alle culturen en religies worden uitgenodigd onder deze piramide plaats te nemen. Iedereen neemt een lichtje en vredeswens mee.

Download hier de flyer van de Koningin Maria dag

Gegevens

Datum:
22 augustus 2017
Tijd:
16:00 tot 22:00

Organisator

Rob Schrama
Telefoon:
06-46 60 86 60

Locatie

Amsterdam
RAI + Google Maps