De regiogroep Utrecht bestaat momenteel  uit 6 vrouwen, onder wie Daniëlle van Dijk en Nicole E. Zonderhuis.
We verbazen ons over de kennis en rijkdom die deze groep meedraagt en genieten van elkaars inbreng. We delen kennis, rituelen, verlangens en al wat voorbijkomt.
Er is een basiscursus van Annine van der Meer in Utrecht georganiseerd in de Vrije School Utrecht.Voor meer informatie, klik hier.

Contactpersoon Daniëlle van Dijk: danielle-vandijk@hotmail.com.


daniellevandijkDaniëlle van Dijk

Drs. Daniëlle van Dijk (1953) houdt zich al meer dan veertig jaar bezig met geesteswetenschappen, esoterie en gnostiek. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht en Amsterdam. Vanaf 1975 is ze docent op de Stichtse Vrije School in Zeist (VO). Ze geeft lezingen over haar boeken en workshops meditatie.

Daniëlle van Dijk publiceerde bij Uitgeverij Christofoor Het Christusbewustzijn en Maria Magdalena, vrouw naast Jezus, De Lijkwade van Turijn.
www.danielle-vandijk.nlnicolezonderhuis
Nicole E. Zonderhuis

Nicole is schrijfster, onderzoeker, verhalenverteller en ceremonieel leider. Ze is expert op het gebied van de 13 Manen en Maya kalender en schreef verschillende boeken over de 13 Manen Kalender. Daarnaast houdt zij zich bezig met o.a. sjamanisme, de maan, vrouwkracht, natuurreligie, inheemse culturen, godinnen van eigen bodem, krachtplaatsen en hun energieën. En natuurlijk is zij organisator van de Dag buiten de Tijd sinds 2003. Zij werkt als zelfstandig vormgever/ kunstenaar in Utrecht.
www.mooncraft.nlwww.mayatzolkin.comwww.vrouwencirkel.wordpress.com
Artikelen van Nicole op deze website


Mariëtta Stevens

Ik ben tekendocent; beeldend therapeut en ritueel begeleider. Als zoekende puber sloot ik mij aan bij de school voor praktische filosofie. Waardoor Griekse filosofen, vedantaleer en meditatie een basis vormde voor mijn latere interesse in Jung; ‘psychic reading’; Sjamanisme; Imaginatie; creativiteit; intuïtie; de ziel. Nu laat ik mensen, die zich in een overgangsfase bevinden, op verhaal komen langs de vloedlijn. Het is een platitude: ‘volg je hart’. Maar dit is het besluit wat ik nam in mijn laatste overgangsfase. Is het hart de poort; de deur of de drempel naar je ziel? Deze zoektocht brengt mij ook bij PanSophia.


Luda C.M. de Vreede (1941)

Sinds de presentatie op Internationale vrouwendag 2006 van het eerst lijvige boek Van Venus tot Madonna, in het IONA gebouw Zeist, weet ik me betrokken.
Na een reis naar Oost Turkije, met name Göbekli Tepe (opgravingen tempels 10.000 BC), waaraan ook Annine deelnam, was de liefde voor Pansophia gesetteld. Vanaf toen ben ik bij veel presentaties en manifestaties geweest. Nu dus actie in de Pansophia Werkgroep Utrecht (PWU). Werkend leven: als andragoloog/docent/trainer o.a. 30 jaar werkzaam bij de HU/Faculteit Gezondheidszorg.

Henriëtte del Prado


Yvonne Kruseman-Calkoen

Ik ben tuintherapeut en kunstzinnig therapeut op mijn mooie land De Lijster en de Vink in Langbroek. Van kinds af aan heb ik de natuur altijd als bron van inspiratie en creativiteit ervaren. Ze is voor mij een absoluut noodzakelijke levenselixer. Onbewust wist ik toen al;  in de natuur kan je jezelf zijn.

Mijn opleiding als kunstzinnig therapeut heeft mijn kennis en interesse voor niet alleen de natuur (plant, dier, mens), maar ook de beeldentaal van de sprookjes, mythologieën, e.a. verder aangewakkerd. Deze opleiding ontsluierde veel van de binnenkant van mensen. Veel boeiender dan waar ik daarvoor aan werkte, de buitenkant, in de mode. Deze interesses zet ik in bij het begeleiden van mensen en bij het ontwikkelen van lessen en cursussen. Op de Lijster en de Vink en als docent op de opleiding Tuintherapie van de Kraaijbeekerhof Academie.

www.lijsterendevink.nl