Academie PanSophia biedt naast lezingen over onze vrouwelijke geschiedenis ook reizen waarin u zelf ervaart en op zoek gaat naar de verborgen moeder en het sacrale landschap. 
Een aantal reizen zijn al gemaakt, maar kunnen op verzoek weer gepland worden. 
Stuur dan een email naar aps@academiepansophia.nl waarin u aangeeft in welke reis u interesse heeft.


cycladenCycladen
met archeologe Stella Lubsen-Admiraal

  • Gnosis (kennis)
  • Diaistisis (intuïtie)
  • Empneusis (inspiratie)
  • Eudaimonia (gelukzaligheid)

In 2015 begeleidde Stella Lubsen, archeologe, weer een verrassende reis ‘In Naam van de Godin’. Op deze nieuwe reis vervolgen we onze innerlijke zoektocht naar de Godin en alles waar zij voor staat. Zij brengt ons naar enkele van de mooiste en voor ons thema meest interessante eilanden van de Cycladen, met name daar waar oeroude goddelijk-vrouwelijke waarden en traditjes verrassen langer voortleefden dan op het Griekse vasteland. In het alles doordringende licht van deze eilanden zullen we de Godin in veel van haar verschijningsvormen tegenkomen. De Cycladische eilanden, die ooit de bergtoppen van een in de Egeïsche Zee verzonken landschap waren, liggen meestal dicht bij elkaar. We zullen van eiland naar eiland varen over een ongelofelijk heldere, blauw‐turquoise zee waarin dolfijnen ons soms begeleiden.


MatermatutaSicilië
met archeologe Stella Lubsen-Admiraal

In 2013 vertrok een groep naar het prachtige eiland Sicilië voor ontelbare ontmoetingen met onze godin (en alles waar zij voor staat), want op Sicilië kom je haar in al haar vormen en hoedanigheden tegen. Goethe schreef al:”Sicilië is de sleutel tot alles” en hij had groot gelijk. Sicilië heeft het allemaal. Het tijdloze bewustzijn van de godin is op veel plaatsen duidelijk voel- en zichtbaar. Het landschap ontvouwt zijn geheime geografie en oude mysterie-cultussen, zoals die van Demeter en Persephone, vinden nog altijd plaats bij openingen in de aarde. Alleen gebeurt dat nu in naam van de Madonna, zij die in het hart van iedere Siciliaan een prominente plaats inneemt.

In onderstaande te downloaden documenten leest u een verslag van deze reis.


cyprusCyprus
met archeologe Stella Lubsen-Admiraal

Organisatie en begeleiding: Stella Lubsen-Admiraal, archeologe.
Muziek en sacrale dansen: Gertrude Arents, danspedagoge.
Praktische reisleiding: Ioanna Georghiou (Stella’s NL sprekende pleegdochter op Cyprus).

In 2012 vertrok een groep reizigers onder leiding van Stella Lubsen-Admiraal naar Cyprus. In het het onderstaande te downloaden document leest u alles over de belevenissen en krijgt u een goede indruk van alles dat Cyprus te bieden heeft.

Programma Cyprus in naam van de Godin
Reisverslag Cyprus 2012


kreta slangenpriesteresKreta
met archeologe Stella Lubsen-Admiraal

In april 2011 vertrok een groep van 22 reizigers naar Kreta om daar het Griekse Pasen te vieren op 24 april en dat viel dit jaar samen met ons westerse Pasen. Dit was een unieke kans om de vele analogieën tussen de grote Godin van Kreta in de oudheid en Sophia/Maria in het Christendom te beleven.

Ellen: “In de grot van Eileithyia had ik een bijzondere ervaring; heelmakend en heilig. Hier kwamen mensen die iets van het leven wilden begrijpen. Het maakt bewust en je voelt je verbonden. Ook het Paas-gebeuren maakte diepe indruk. ”

lees ook:
• Troon van Minos? Welnee
• Kreta het einde van oud Europa
Lees het verslag dat Annine van der Meer over deze reis schreef.


Parijs isis2Parijs
Met Karin Haanappel op zoek naar Isis in Parijs

Van 15 tot en met 18 oktober 2010 heeft Academie PanSophia in samenwerking met het Instituut voor Vrouwelijke Kunstgeschiedenis een vierdaagse busreis naar Parijs – stad van Isis georganiseerd. We ontdekten tijdens deze reis dat de Egyptische godin Isis een hele belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de stad Parijs en dat dit nog steeds op vele plekken zichtbaar is. Zelfs de naam van de stad: Parijs= Par-Isis (plaats van Isis) heeft haar wortels in de Godin Isis. Kunsthistorica drs. Karin Haanappel heeft ons Parijs met andere ogen laten zien. We bezochten historische locaties, kerken gewijd aan Maria (de ‘opvolgster’ van Isis) en uiteraard werd er een bezoek gebracht aan de grote schatkamer van Isis, beter bekend als het Louvre.

Klik hier voor het verslag dat Annine van der Meer over deze reis maakte.